بهینهسازی موتور جستجو (SEO) یک استراتژی مهم برای هر کسب و کار آنلاین است که میخواهد مخاطبان خود را گسترش دهد و ترافیک وبسایت خود را افزایش دهد. با توجه به اینکه بسیاری از کاربران اینترنت از موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات، محصولات یا خدمات استفاده میکنند، داشتن رتبهبندی بالای در نتایج جستجو میتواند به معنای تفاوت واقعی بین موفقیت و شکست یک وبسایت باشد.
شاید تا حدودی با مفهوم سئو چیست آشنا شده باشید، اما این تنها آغاز ماجرا است. سئو، غول پنهان دنیای گوگل، اسرار زیادی در دل خود دارد. برای اینکه به درک عمیقتری از سئو برسید، پیشنهاد میکنیم مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
سئو یک فرایند جامع و پیچیده است که شامل دو جنبه اصلی و مکمل: بهینهسازی فنی و بهینهسازی محتوا میشود. هدف هر دو جنبه، تطابق با نیازها و معیارهای الگوریتمهای موتورهای جستجو میباشد تا رتبهبندی وبسایت در نتایج جستجو بهبود یابد.
وظایف معمول مرتبط با سئو ایجاد محتوای با کیفیت و جذاب است که نه تنها برای کاربران ارزشمند است، بلکه همچنین حول کلمات کلیدی خاص و مرتبط با کسب و کار شما میچرخد. بهینهسازی محتوا فراتر از متن است و شامل بهینهسازی تصاویر، ویدیوها و سایر عناصر رسانهای نیز میشود.
علاوه بر این، ایجاد لینکهای با کیفیت از سایر وبسایتهای معتبر به وبسایت شما، یک جنبه مهم دیگر سئو میباشد که این لینکها به عنوان تأیید اعتبار عمل میکنند و به موتورهای جستجو کمک میکنند تا اهمیت و اعتبار وبسایت شما را درک کنند.
به عبارت دیگر:
SEO به بهبود رتبهبندی یک وبسایت در بخش ارگانیک نتایج موتورهای جستجو کمک میکند؛ جایی که وبسایتها بر اساس ارتباط، کیفیت و سایر عوامل رتبهبندی میشوند، بدون اینکه هزینهای برای تبلیغات آن پرداخت کنند.
موتور های جستجو چگونه کار میکنند؟
حالا وقت آن است که یاد بگیریم موتورهای جستجویی مانند گوگل چگونه کار می کنند. بیاید اول از خودتان بپرسید که شما چگونه این مقاله را پیدا کرده اید؟ به احتمال زیاد شما کلمه کلیدی “سئو چیست؟” یا چیزی شبیه به آن را وارد کرده اید و موتورهای جستجو نیز بهترین نتایج رو برای شما به نمایش گذاشته است.
زمانی که شما در گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) به دنبال چیزی هستید، آن موتور جستجو بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد. این “بهترین” نتیجه بر اساس عوامل رتبه بندی مختلفی تعیین میشود.
به طور خاص، گوگل فهرست “صدها میلیارد” صفحه خود را اسکن میکند تا مجموعه ای از نتایج را بیابد که بهترین پاسخ را به جستجوی شما بدهد.
گوگل چگونه بهترین نتیجه را تعیین میکند؟
گوگل همچنان در مورد معیارهای رتبهبندی خود مطمئن است اما بر اساس تحقیقات کارشناسان و چند سرنخ از موتورهای جستجو، از خزندهها یا رباتها برای جمعآوری اطلاعات موجود در اینترنت استفاده میکند. با استفاده از ناوبری وبسایت و خواندن لینکهای داخلی و خارجی، رباتها موضوع صفحه را درک میکنند و موتورهای جستجو صفحاتی را که دارای قابلیت مشاهده بهتری هستند را به عنوان بهترین نتایج ارائه میدهند.
حتی اگر گوگل عملکرد داخلی الگوریتم خود را عمومی نکند، براساس اختراعات ثبتشده و اظهارات گوگل، میدانیم که وب سایتها و صفحات وب بر اساس موارد زیر رتبهبندی میشوند.
- ارتباط
مهمترین هدف جستجوگرها مانند گوگل، ارائه نتایجی مرتبط با جستجوی کاربران است. به عنوان مثال، اگر شما به دنبال “طرز تهیه کوکی شکلاتی” هستید، نمیخواهید در مورد لاستیک کامیون اطلاعات پیدا کنید! بنابراین، گوگل در درجه اول به دنبال صفحاتی است که ارتباط نزدیکی با کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر دارند.
با این حال، گوگل صرفاً «مهمترین صفحات» را در صدر نتایج قرار نمیدهد. دلیل این امر وجود هزاران (یا حتی میلیونها) صفحه مرتبط با هر عبارت جستجو است. به عنوان مثال، کلمه کلیدی «کوکی» حدود 106 میلیون نتیجه در گوگل دارد. - اهمیت ارتباط جستجو
مفهوم “ارتباط جستجو” به رابطه بین عبارت جستجو شده و نتیجه جستجوی مورد نظر اشاره دارد. موتورهای جستجو مانند گوگل میخواهند اطمینان حاصل کنند که نتایج جستجو با آنچه کاربران جستجو می کنند ارتباط نزدیکی دارند. وب سایت هایی که نتایج دقیق، سریع و مرتبط ارائه میدهند برای موتورهای جستجو اهمیت دارند و به همین دلیل در رتبه بندی ها بالاتر قرار میگیرند.
تصور کنید به سایتی مراجعه کنید و بین انتظارات شما و نتیجه جستجو، ناسازگاری و تضاد وجود داشته باشد. این امر نشاندهنده عدم حرفهای بودن و عدم اعتماد سایت است.
آماری نشان میدهد که ۶۸ % مردم تمایلی به بازگشت به یک سایت با تجربه جستجوی ضعیف ندارند. در چنین مواردی، هدف ایجاد محتوایی مرتبط و هدفمند است که با جستجوی کاربر مطابقت داشته باشد. - اعتبار وب سایت
اعتبار دقیقا همانطور که از نامش پیداست، روش گوگل برای تعیین صحت و قابل اعتماد بودن محتوا است.اعتبار به نفوذ و شهرت کلی یک دامنه در یک حوزه خاص اشاره دارد. گوگل اعتبار یک وب سایت را بر اساس پذیرش گسترده آن در حوزه هدف در نظر می گیرد. اما گوگل چگونه میتواند اعتبار یک صفحه را تعیین کند؟ گوگل به تعداد صفحاتی که به صفحه دیگر لینک میشوند، نگاه میکند. به طور کلی، هر چه یک صفحه لینکهای بیشتری داشته باشد، رتبه بالاتری خواهد داشت.
(در واقع، توانایی گوگل در اندازه گیری اعتبار از طریق لینک ها چیزی است که آن را از موتورهای جستجوی قبلی مانند یاهو متمایز می کند.) - مفید بودن محتوا وب سایت
محتوا میتواند مرتبط و معتبر باشد. اما اگر مفید نباشد، گوگل تمایلی به قرار دادن آن در صدر نتایج جستجو ندارد. بارها و بارها، گوگل صراحتا بر “کیفیت بر کمیت” نتایج جستجو تاکید کرده است. مفید بودن به معنای ارائه اطلاعات جذاب، مرتبط و ارزشمند به بازدیدکنندگان وب سایت است.
در واقع، گوگل به طور عمومی اعلام کرده است که بین “محتوای با کیفیت” و “محتوای زیاد” تفاوت وجود دارد.
به عنوان مثال، فرض کنید که شما به دنبال “رژیم غذایی” هستید.
اولین نتیجه ای که روی آن کلیک می کنید (“نتیجه A” همان رنک اول) گوگل میباشد. این مقاله توسط برجسته ترین متخصص ایران در زمینه رژیم غذایی نوشته شده است و چون این صفحه از محتوای با کیفیتی برخوردار است، افراد زیادی به آن صفحه لینک داده اند.
با این حال، محتوای آن کاملا بی نظم است و پر از اصطلاحات تخصصی است که بیشتر مردم آن را درک نمی کنند. این محتوا را با نتیجه دیگری (نتیجه B) مقایسه کنید. این محتوا توسط فردی نوشته شده است که نسبتا تازه کار است و وب سایت او لینک های ورودی کمتری دارد. اما محتوای آن به بخش های مشخصی تقسیم شده است و به روشی نوشته شدهاست که هر کسی میتواند آن را درک کند.
خب، آن صفحه در مقیاس “مفید بودن” رتبه بالایی خواهد داشت. حتی اگر نتیجه B همان اعتماد یا اعتبار نتیجه A را نداشته باشد، همچنان در گوگل عملکرد خوبی خواهد داشت. (در واقع، ممکن است حتی رتبه بالاتری نسبت به نتیجه A کسب کند.)
گوگل مفید بودن را عمدتا بر اساس “سیگنال های تجربه کاربر” اندازه گیری میکند. به عبارت دیگر، نحوه تعامل کاربران با نتایج جستجو بسیار مهم است. اگر گوگل متوجه شود که افراد از یک نتیجه جستجو خاص خوششان میآید، رتبه آن به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد.
اهمیت مفید بودن:
بسیاری از کسب و کارها برای کسب رتبه های بالا در نتایج جستجوی ارگانیک تلاش میکنند. رتبه های بالا توجه را جلب میکنند و باعث افزایش دیده شدن میشوند که این موضوع منجر به نرخ تبدیل بالاتر و اعتبار برند شما میشود.
مفید بودن، ارزش ترافیک ارگانیک را در برآورده ساختن نیاز کاربر نشان میدهد. هدف نهایی فقط جذب ترافیک ارگانیک نیست، بلکه ارائه ارزش واقعی به کاربران است.
شما می خواهید بازدیدکنندگان سایت چه کاری انجام دهند؟ محصولی را خریداری کنند، از یک دستور غذایی پیروی کنند یا از خدمات شما استفاده کنند؟ برای رسیدن به این اهداف، باید محتوایی ارائه دهید که با نیاز کاربر همسو باشد.
نکته قابل توجه در سئو برای رتبهبندی بالاتر
وب سایتی ایجاد کنید که مردم آن را دوست دارند!
موتورهای جستجو برای اندازه گیری سیگنالهای مختلف در سراسر وب طراحی شدهاند تا بتوانند وب سایتهایی را که مردم دوست دارند، پیدا کنند. با واقعی کردن این سیگنالها و نه مصنوعی کردن آنها، دقیقا همان کاری را انجام دهید که آنها میخواهند و حالا وقت آن رسیده که این موارد را با یک آموزش گام به گام سئو به کار گیرید.
سئو چگونه کار میکند؟
سئو به معنای بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستجوی مختلف مانند گوگل، بینگ، آمازون یا یوتیوب است که شما میخواهید در آنها رتبه خوبی بگیرید. به طور خاص، کار شما این است که اطمینان حاصل کنید که موتور جستجو، سایت شما را به عنوان بهترین نتیجه کلی به افراد دیگر معرفی میکنند.
آنها بهترین “نتیجه” را بر اساس الگوریتمهایی چون اعتبار، ارتباط، سرعت بارگذاری و موارد دیگر تعیین میکنند.
(به عنوان مثال، گوگل بیش از 200 عامل رتبه بندی در الگوریتم خود دارد.)
در اکثر موارد، وقتی مردم “بهینه سازی موتور جستجو” را می شنوند، “سئو گوگل” را در نظر میگیرند. به همین دلیل ما در این راهنما بر بهینه سازی سایت شما برای گوگل تمرکز خواهیم کرد.
نتایج ارگانیک در مقابل نتایج گوگل ادوردز
صفحه نتایج موتور جستجو به دو بخش مجزا تقسیم می شود: نتایج ارگانیک و نتایج گوگل ادوردز.
نتایج جستجوی ارگانیک
نتایج جستجوی ارگانیک نتایجی طبیعی هستند که بر اساس شایستگی، رتبه بندی میشوند. به عبارت دیگر، هیچ راهی برای پرداخت به گوگل یا سایر موتورهای جستجو برای رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجوی ارگانیک وجود ندارد.
گوگل، نتایج ارگانیک را بر اساس صدها عامل مختلف رتبهبندی میکند تا معتبرترین، قابل اعتمادترین و بهترین وبسایتها را در راستای موضوع شما جستجو و ارائه دهد.
در ادامه مقاله به جزئیات بیشتری در مورد نحوه کارکرد الگوریتم های موتور جستجو خواهیم پرداخت. اما در حال حاضر، مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است:
وقتی ما در مورد “سئو” صحبت میکنیم، موضوع اصلی ما در مورد رتبه بندی وب سایت شما در نتایج جستجوی ارگانیک است.
نتایج گوگل ادوردز
آگهیهای نتایج جستجوی آنهایی هستند که بالاتر یا پایینتر از نتایج ارگانیک نمایش داده میشوند.
آگهیهای گوگل از نتایج ارگانیک مستقل میباشند. “رتبهبندی” در این بخش به میزان پولی بستگی دارد که تبلیغکنندگان مایلاند برای هر کلیک از نتایج جستجو بپردازند (که به عنوان “تبلیغات کلیک بر اساس هزینه” شناخته می شود)
نرخ تبدیل | ROI بالقوه | ROI معمول | هزینه | مهارت مورد نیاز | سرعت رتبهبندی | نوع بازاریابی موتورهای جستجو |
2/5 | 5/5 | 4/5 | 3/5 | 5/5 | 2/5 | سئو |
4/5 | 4/5 | 2/5 | 5/5 | 3/5 | 5/5 | تبلیغات کلیکی |
مقایسه قدرت: سئو در برابر بازاریابی موتورهای جستجو
سئو و SEM دو استراتژی کلیدی در بازاریابی موتورهای جستجو هستند. سئو با تمرکز بر بهینهسازی وبسایت، تلاش میکند تا ترافیک ارگانیک را از طریق نتایج جستجو به دست آورد. در مقابل، SEM شامل بازاریابی پرداختی (PPC) است که با هدف جذب ترافیک از طریق موتورهای جستجو انجام میشود. مقالهی بروز سئو به طور جامع تفاوتهای اساسی بین سئو و بازاریابی موتورهای جستجو را بررسی میکند.
اهمیت سئو: چرا وبسایت شما بدون آن گم میشود؟
به طور خلاصه: جستجو یک منبع بزرگ ترافیک است.
در واقع، در اینجا توضیحی در مورد این که بیشتر ترافیک وب سایتها از کجا سرچشمه میگیرد، خواهیم پرداخت:
همانطور که می بینید، بیش از 60% از کل ترافیک در وب از موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ، یاهو و یوتیوب ناشی میشود. در مجموع، ترافیک ایجاد شده از طریق جستجو ۱۰ برابر بیشتر از ترافیک شبکههای اجتماعی است.
بیایید اهمیت سئو را با یک مثال نشان دهیم…
فرض کنید شما یک شرکت تامین کننده لوازم مهمانی دارید. بر اساس کیورد پلنر، ۱۱۰۰۰۰ نفر هر ماه به دنبال “لوازم مهمانی” هستند.
با توجه به این که اولین نتیجه در گوگل حدود ۲۰ % از کل کلیکها را به خود اختصاص میدهد، این بدان معنی است که 22،000 بازدیدکننده در هر ماه به وب سایت شما میآیند اگر در صدر نتایج قرار بگیرید.
ارزش این بازدیدکنندگان را میتوان با میانگین هزینهای که تبلیغکنندگان برای هر کلیک پرداخت میکنند، محاسبه کرد. در این مثال، هر کلیک حدود ۱ دلار ارزش دارد. بنابراین، ترافیک وب ۲۲۰۰۰ بازدیدکننده حدود ۲۲۰۰۰ دلار در ماه میباشد.
اگر سایت شما برای سئو بهینه باشد، میتوانید برای صدها و گاهی هزاران کلمهکلیدی رتبه کسب کنید. در برخی صنایع، مانند املاک یا بیمه، ارزش ترافیک موتورهای جستجو بسیار بالاتر است. بهعنوان مثال، تبلیغکنندگان برای عبارت «قیمت بیمه خودرو» بیش از ۴۵ دلار برای هر کلیک پرداخت میکنند.
راز موفقیت: ترکیب آنالیز کاربران و کلمات کلیدی
قبل از اینکه به جزئیات برچسب های عنوان و HTML بپردازید، از این مرحله مهم صرف نظر نکنید.
اینجا جایی است که شما تحلیل کلمات کلیدی را انجام میدهید تا بفهمید مشتریان شما به دنبال چه چیزی هستند و چه کلمات و عباراتی را جستجو میکنند. به این ترتیب، شما میتوانید سایت خود را برای چیزهایی که مشتریان شما هر روز جستجو می کنند، رتبه بندی کنید.
آیا خوب به نظر می رسد؟ دقیقا چگونه می توان این کار را انجام داد؟
تحقیق در مورد نیاز کاربران و نحوه تعامل آنها
اگر قبلا یک کسب و کار آنلاین داشته اید احتمالا ایده خوبی از مشتریان هدف خود دارید.
برای موفقیت در سئو، باید محتوایی تولید کنید که مرتبط با جستجوی کاربران باشد. این کار با تحلیل دقیق کلمات کلیدی امکانپذیر است و تا زمانی که شما ندانید مخاطب هدف شما کیست، درک جستجوهای آنها دشوار خواهد بود.
“بهترین راه برای درک عمیق مشتری هدف شما استفاده از ابزار “Make My Persona” شرکت هاباسپات است.”
این ابزار رایگان و مفید به شما کمک می کند تا مرحله به مرحله شخصیت مشتری را بررسی کنید و در پایان ، شما یک آواتار دقیق خواهید داشت که می توانید بارها و بارها به آن مراجعه کنید.
خب! حالا که شخصیت مشتری خود را مشخص کردهاید، وقت آن رسیده که به سراغ تحقیق کلمات کلیدی برویم. در این مرحله، باید دقیقتر به کلمات و عباراتی که مشتریان در باکس جستجو تایپ میکنند، نگاه کنید. بهطورکلی، کلمات کلیدی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: کلمات کلیدی محصول که مردم برای پیدا کردن کالاها یا خدماتی که شما ارائه میدهید، استفاده میکنند. دسته دوم، کلمات کلیدی اطلاعاتی هستند که مخاطب هدف شما زمانی استفاده میکند که بهدنبال کالا یا خدمات شما نیست.
بیایید مثالی بزنیم.
فرض کنید شما یک وب سایت فروشگاهی دارید که کفش های تنیس می فروشد.
کلمات کلیدی محصول شما مواردی مانند:
- کفش تنیس با ارسال رایگان
- کفش تنیس نایک
- کفش تنیس برای کف پای صاف
از سوی دیگر، کلمات کلیدی اطلاعاتی که مخاطبان شما به آنها علاقه دارند، زمانی که لزوماً به دنبال کفش نیستند این کلمات کلیدی را سرچ میکنند:
- آموزش سرویس دوم
- چگونه خطاهای غیر اجباری را متوقف کنیم
- فرم بک هند مناسب
- نحوه زدن یک سرویس تاپ اسپین
برای موفقیت در SEO، باید صفحات وب سایت خود را حول هر دو نوع کلمات کلیدی بهینه کنید. به این ترتیب، وقتی مشتری محصول شما را جستجو میکند، شما در نتایج موتور جستجو ظاهر میشوید و برای کلمات کلیدی که مشتریان شما زمانی که به دنبال محصول یا خدمات شما نیستند از آنها استفاده می کنند، شما نیز در آن نتایج ظاهر میشوید.
در اینجا چند نکته برای کمک به شما در پیدا کردن کلمات کلیدی آورده شدهاست.
در وهله اول، از اتومات گوگل استفاده کنید.احتمالا تا به حال متوجه این ویژگی شدهاید. هر زمان که شروع به تایپ کردن چیزی در گوگل میکنید، یک دسته پیشنهاد جستجو دریافت میکنید.
توصیه میکنم ایدههای کلمه کلیدی را در گوگل تایپ کنید و هر پیشنهادی را که میآید یادداشت کنید.
دوم، کلمات و عبارات را در Answer The Public تایپ کنید.
این ابزار رایگان برای یافتن کلمات کلیدی اطلاعاتی عالی است.
به عنوان مثال، اگر یک وبلاگ در مورد رژیم غذایی پالئو دارید، “رژیم غذایی پالئو” را در ATP وارد می کنید.
ابزارهای کلمات کلیدی به شما کمک میکنند تا بفهمید که هر کلمه کلیدی چقدر جستجو میشود و چقدر دشوار است که در صفحه اول گوگل برای آن کلمه رتبه کسب کنید.
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی زیادی وجود دارند که به شما کمک میکنند تا بهترین کلمات کلیدی را از لیست خود انتخاب کنید.
اینجا چند موردی که توصیه می کنم بررسی کنید:
- SEMRush
- KeywordTool.io
- Keywords Everywhere Extension
- Moz Keyword Explorer
- Seed Keywords
انواع روش های بهینه سازی سئو برای وب سایت
1. بهینه سازی محتوا
این موضوع کاملا شفاف است که رابطهٔ نزدیکی بین سئو و محتوا وجود دارد. بهطورکلی، هرچه محتوای بهتری منتشر کنید، رتبهٔ بالاتری کسب خواهید کرد. البته این موضوع ساده نیست؛ اما قاعدهٔ خوبی برای محتوای سئو شده میباشد که باید آن را دنبال کنید. در این قسمت از مقاله جزئیات بیشتری در مورد نحوه ایجاد محتوای مناسب برای SEO آورده شدهاست.
ایجاد محتوا برای صفحات محصول و خدمات
محتوای صفحات محصول و خدمات باید باکیفیت نوشته شود اما نباید شبیه پستهای وبلاگ باشد. هدف اصلی این صفحات، تبدیل مرورگرها به مشتریهای بالقوه و واقعی است. بنابراین، صفحات محصول باید روی ویژگیها و مزایای محصول تمرکز کنند. به عنوان مثال، نگاهی به صفحه اصلی Baremetics بیندازید.
ایجاد محتوای با کیفیت بالا برای وبلاگ
هنگامی که بسیاری از مردم بر این باورند که “محتوا پادشاه است”، این جمله نشاندهنده اهمیت محتوا در استراتژیهای بازاریابی دیجیتال است. با این حال، این فقط ایجاد محتوا نیست که اهمیت دارد، بلکه کیفیت و بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو نیز بسیار حیاتی است. و هیچ شکی وجود ندارد که تولید محتوای فوق العاده می تواند به بهبود رتبه بندی گوگل شما کمک کند.
در واقع، HubSpot متوجه شد که کسب و کارهایی که به طور منظم محتوا منتشر می کنند 350% ترافیک بیشتری نسبت به کسب و کارهایی که تلاش کمتری برای بازاریابی محتوای خود می کنند، دریافت میکنند.
در واقع، آخرین آمار از وردپرس نشان میدهد که هر ماه 70 میلیون پست وبلاگ منتشر میشود.
این آمار فقط مختص به وردپرس است. مردم همچنین میلیونها پست در پلتفرمهایی مانند مدیوم، شاپیفای و سایر پلتفرمها منتشر میکنند.
خلاصه کلام؟ برای اینکه محتوای شما در سال 2024 برجسته شود (و رتبه بندی شود)، باید استثنایی باشد. در غیر این صورت، توسط میلیونها پستی که هر روز منتشر میشوند، خاکستر میشود.
لیست کامل:
لیستهای کامل جایی است که شما نکات جامع، اقلام، تکنیکها، دستورالعملها… یا هر چیزی که فکرش را بکنید، گردآوری میکنید و به جای اینکه مجبور باشید یک مقاله با 20 نکته را بخوانید و مقاله دیگری را با 15 نکته، محتوای جامعی بنویسید که در یک صفحه ارائه شود.
راهنمایی قدم به قدم
راهنماهای قدم به قدم با جزئیات بیشتر، به اندازه اینترنت قدمت دارند و هنوز هم میتواند کار بزرگی انجام دهند.
- گام 1: ایجاد یک لیست از کلمات کلیدی
- گام 2: تجزیه و تحلیل صفحه اول گوگل
- گام 3: ایجاد چیزی متفاوت یا بهتر
- گام 4: اضافه کردن یک قلاب
- گام 5: بهینه سازی برای سئو صفحه
- گام 6: بهینه سازی برای قصد جستجو
- گام 7: محتوای خود را جذاب کنید
- گام 8: ساخت لینک به صفحه شما
- گام 9: بهبود و به روز رسانی محتوای خود
- اصول سئو صفحه
سئو صفحه، اطمینان میدهد که گوگل میتواند صفحات وب شما را پیدا کند تا بتواند آنها را در نتایج جستجو نشان دهد. همچنین شامل داشتن محتوای مرتبط، جزئی و مفید برای عبارات جستجو است که سعی دارید در آنها ظاهر شوید.
اگر سایت شما بر پایه وردپرس است، افزونه Yoast SEO میتواند ابزار بسیار مفیدی برای بهینهسازی سایت شما باشد. Yoast به شما کمک میکند تا عنوان صفحه و برچسب توضیحات را به راحتی تنظیم کنید و همچنین دارای ویژگیهای زیادی برای بهینهسازی کلی سایت است.
اگرچه Yoast یک دکمه جادویی برای بهینهسازی خودکار سایت نیست، اما میتواند فرایند بهینهسازی را بسیار سادهتر و کارآمدتر کند. اگر سایت شما بر روی پلتفرم دیگری مانند Shopify یا Wix اجرا میشود، نگران نباشید، زیرا این پلتفرمها نیز دارای ویژگیهای سئو مشابهی هستند که Yoast ارائه میدهد. با استفاده از این ابزارها، میتوانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو بهبود بخشید و حضور آنلاین خود را تقویت کنید.
استفاده از کلمه کلیدی خود در برچسب عنوان
بهینه سازی صفحه به این معنا است که از کلمه کلیدی خود در برچسب عنوان استفاده کنید. این موضوع بسیار حائز اهمیت است زیرا برچسب عنوان، مهمترین عنصر صفحه به شمار میآید. موتورهای جستجو از برچسب عنوان برای درک موضوع و محتوای صفحه شما استفاده می کنند. با قرار دادن کلمه کلیدی خود در برچسب عنوان، موتورهای جستجو به راحتی می توانند ارتباط صفحه شما را با آن کلمه کلیدی درک کنند و در نتیجه، رتبه صفحه شما را در نتایج جستجو بهبود بخشند.
بهینه سازی توضیحات متا برای افزایش کلیک ها
اگرچه توضیحات متا به اندازه برچسب عنوان اهمیت ندارند، اما همچنان نقش مهمی در بهینه سازی صفحه ایفا می کنند. برخلاف تصور عموم، گوگل توجه چندانی به توضیحات متا یا کلمات کلیدی متا ندارد. با این حال، این توضیحات برای کاربران بسیار مهم هستند، چرا که آنها از این توضیحات برای تصمیم گیری در مورد کلیک کردن یا نکردن بر روی نتیجه جستجوی شما استفاده می کنند.
استفاده از کلمات کلیدی در محتوا
برای بهینه سازی سئو، استفاده از کلمه کلیدی در محتوای صفحه شما بسیار مهم است. هدف شما این است که به گوگل نشان دهید که صفحه شما واقعا در مورد آن موضوع خاص، محتوای باکیفیت ارائه میدهد. پس چقدر باید از کلمه کلیدی خود استفاده کنید؟
اولین توصیه این است که کلمه کلیدی خود را در 150 کلمه اول صفحه خود قرار دهید. این کار به گوگل آلارم میدهد تا از همان ابتدا موضوع صفحه را درک کند. سپس، کلمه کلیدی خود را به طور طبیعی در سراسر محتوا پخش کنید. برای محتوای 3000 کلمه ای، حدااقل 10 تا 12 بار از کلمه کلیدی اصلی خود استفاده کنید. استفاده از این تعداد کلمات به گوگل سیگنالهای واضحی میفرستد، بدون اینکه به عنوان “پر کردن کلمات کلیدی” تلقی شود.
با این حال، مراقب باشید که از کلمه کلیدی خود بیش از حد استفاده نکنید. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی ( 100 بار در یک صفحه)، به عنوان یک تاکتیک کلاه سیاه سئو شناخته میشود و میتواند منجر به جریمه شدن سایت شما توسط موتورهای جستجو شود.
استفاده از مترادف های کلمه کلیدی
در سراسر محتوای خود، از مترادفهای کلمه کلیدی هدف خود استفاده کنید. این کار میتواند به صفحه شما کمک کند تا برای ده ها کلمه کلیدی مختلف رتبه بندی شود. همچنین، سعی کنید از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع اصلی خود استفاده کنید تا به موتورهای جستجو در درک بهتر محتوا کمک کنید. برای مثال، اگر کلمه کلیدی شما “سئو سایت” است، می توانید از کلماتی مانند “بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو”، “بهینه سازی موتورهای جستجو”، “بهینه سازی سئو” یا “بهینه سازی محتوا” استفاده کنید. این کار باعث می شود که صفحه شما برای جستجوهای مرتبط با موضوع اصلی نیز بهینه شود و شانس دیده شدن شما توسط مخاطبان هدف افزایش یابد.
بهینه سازی تصاویر برای موتورهای جستجو
برخلاف مقالات متنی، موتورهای جستجو در درک محتوای داخل تصویر مشکل دارند. بنابراین، آنها به نام فایل، متن جایگزین (alt text) و عنوان تصویر متکی هستند تا بتوانند موضوع تصویر را تشخیص دهند. برای بهینه سازی تصاویر، موارد زیر را رعایت کنید:
- ابتدا، یک نام پرونده توصیفی برای تصویر خود انتخاب کنید.
- سپس، از یک متن جایگزین (alt text) استفاده کنید که تصویر شما را توصیف کند.
متن جایگزین به موتورهای جستجو کمک می کند تا موضوع تصویر را درک کنند.
تجربه کاربری و تاثیر آن بر سئو
شما می توانید یک صفحه وب داشته باشید که بهینه سازی سئو آن به صورت کامل و بی نقص انجام شده باشد. تجربه کاربری موضوعی سلیقهای است و اندازه گیری آن برای موتورهای جستجوی بزرگی مانند گوگل، بینگ و یاهو دشوار است. با این حال، تجربه کاربری به صورت غیر مستقیم بر سئو سایت شما تاثیر می گذارد. اگر سایت شما از نظر کاربری ضعیف باشد، افراد تمایلی به اشتراک گذاری آن نخواهند داشت و بدون لینک ها و اشتراک گذاریها، شانس رتبه بندی سایت شما در گوگل بسیار کم خواهد بود.
- سئو تکنیکال
سئو فنی یک موضوع بسیار گسترده و مهم است. هدف اصلی سئو فنی این است که اطمینان حاصل شود موتورهای جستجو می توانند به راحتی تمام صفحات وب سایت شما را پیدا کرده، بررسی کرده و در فهرست خود قرار دهند. در سال های اخیر، سئو فنی گسترش یافته است تا موضوعاتی مانند سرعت بارگذاری سایت، بهینه سازی موبایل و موارد دیگر را نیز شامل شود. با این حال، بیشتر صاحبان سایت نیازی نیست که در مورد سئو فنی نگران باشند، به ویژه اگر سایت آنها در وردپرس اجرا شود. اما این موضوع را نباید نادیده گرفت.
“یک حرکت اشتباه می تواند باعث شود که کل سایت شما از ایندکس موتورهای جستجو خارج شود.”
تایید مالکیت سایت با استفاده از Google Search Console
Google Search Console داشبورد کاملی از سلامت و عملکرد سایت شما در موتور جستجوی گوگل است. این ابزار اطلاعات مهمی در مورد ایندکس شدن صفحات، رتبه بندی در نتایج جستجو و سایر موارد ارائه می دهد. برای استفاده از Google Search Console، شما باید مالکیت سایت خود را تایید کنید. با انجام این کار، به ابزار ارزشمندی دسترسی خواهید داشت که نشان می دهد چند نفر سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل مشاهده می کنند و روی آن کلیک می کنند.
از ساختار URL مناسب SEO استفاده کنید
- ساختار URL خود را سازگار و منسجم نگه دارید. به این ترتیب، گوگل می تواند دسته بندی صفحات شما را تشخیص دهد. به عنوان مثال، اگر URL دسته بندی مانند website.com/seo دارید، اطمینان حاصل کنید که هر صفحه مرتبط با سئو در زیر آن دسته بندی قرار گیرد.
- از کلمات کلیدی هدف خود در URL ها استفاده کنید. نیازی به پر کردن URL با کلمات کلیدی نیست، بلکه فقط اطمینان حاصل کنید که کلمه کلیدی هدف شما یک بار در URL ظاهر می شود. به عنوان مثال: website.com/your-keyword.
- از کاراکترهای غیر ضروری و طولانی کردن URL اجتناب کنید. URL های کوتاه تر معمولا در گوگل رتبه بهتری دارند.
اندازه گیری و بهینه سازی برای صفحه سرعت
یک سایت با بارگذاری آهسته نه تنها برای کاربران آزاردهنده است، بلکه می تواند به سئو شما نیز آسیب برساند. موتورهای جستجو مانند گوگل، سرعت صفحه را به عنوان یکی از عوامل رتبه بندی در نظر می گیرند. اگر سایت شما به آهستگی لود شود، رتبه شما در نتایج جستجو ممکن است پایین بیاید. علاوه بر این، یک سایت با بارگذاری آهسته می تواند باعث افزایش نرخ پرش شود، زیرا کاربران ممکن است قبل از بارگذاری کامل سایت، آن را ترک کنند. برای بهبود PageSpeed، می توانید از ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights یا GTmetrix استفاده کنید. این ابزارها مشکلاتی که باعث کندی سایت شما می شوند را تشخیص داده و توصیه هایی برای بهبود ارائه می دهند.
راه اندازی HTTPS و تاثیر آن بر سئو
گوگل در نتایج جستجو، اولویت کمی به وب سایت هایی می دهد که با HTTP امن هستند. بر اساس داده های Mozcast، 98.5% از نتایج صفحه اول با رمزگذاری HTTPS محافظت می شوند. همچنین، Google Chrome شروع به نمایش یک هشدار بزرگ در مورد سایت هایی کرده است که امن نیستند. بنابراین، اگر سایت شما امن نیست، توصیه می کنم هر چه سریعتر آن را با HTTPS راه اندازی کنید. تنها مشکلی که در انتقال به HTTPS وجود دارد این است که URL صفحات شما تغییر می کند. بنابراین بسیار مهم است که همه صفحات شما به همان URL هدایت شوند.
- ساخت لینک
هدف از ساخت لینک، کسب بک لینک از سایر وب سایت ها و افزایش لینک به وب سایت خود است. این فرایند نیز به عنوان “سئو خارج از صفحه” شناخته می شود. بک لینک ها از ابتدا ستون فقرات الگوریتم گوگل بوده اند و همچنان بسیار مهم هستند. Stone Temple Consulting از سال 2016 مجموعه ای از نتایج جستجو را تحلیل کرده است و متوجه شده است که لینک ها همچنان ارتباط قوی با رتبه بندی صفحه اول گوگل دارند. در واقع، لینک ها بخشی بسیار مهم از بهینه سازی موتور جستجو هستند و بعید است که این اهمیت به زودی تغییر کند. در ادامه، مقدمه به توضیحی کوتاه در مورد ساخت لینک ارائه می شود.
اعتبار لینک
همه لینکها یکسان نیستند. لینکهایی که از سایتهای معتبر دریافت میکنید، میتوانند مقدار بیشتری از PageRank را به سایت شما منتقل کنند. این بدان معناست که اگر سایتی دارای اعتبار بالایی باشد، حتی اگر یک صفحه خاص در آن سایت لینکهای ورودی زیادی نداشته باشد، همچنان دارای مقداری اعتبار است که میتواند به سایت شما منتقل کند.
دو روش اصلی برای اندازهگیری اعتبار وجود دارد: اعتبار دامنه و اعتبار صفحه. اعتبار دامنه به معنای اعتبار کل سایت است، بنابراین حتی اگر یک صفحه خاص در آن سایت لینکهای ورودی زیادی نداشته باشد، همچنان دارای مقداری اعتبار است که میتواند به سایت شما منتقل شود. از سوی دیگر، اعتبار صفحه به معنای اعتبار یک صفحه وب خاص است و نشاندهنده اهمیت آن صفحه است.
تمرکز بر لینک ها از وب سایت های مرتبط
هنگامی که شروع به ساخت لینک به وب سایت خود میکنید، یک قانون اساسی را در نظر داشته باشید: “لینکهایی از وبسایتهای مرتبط دریافت کنید”. این به این دلیل است که لینکهایی که از سایتهای مرتبط با سایت شما دریافت میکنید، ارزش سئو بیشتری دارند و به موتورهای جستجو کمک میکنند تا موضوع و محتوای سایت شما را بهتر درک کنند. علاوه بر این، لینکهایی از سایتهای مرتبط نشان میدهند که لینکهای شما معتبر هستند.
اگر بیشتر لینکهایی که به سایت شما اشاره میکنند از سایتهای غیرمرتبط باشند، ممکن است برای موتورهای جستجو غیر طبیعی به نظر برسد. به عنوان مثال، لینکهایی از وبلاگهای بازیهای ویدئویی به یک سایت پختوپز. توجه داشته باشید که دریافت چند لینک از وبسایتهای غیرمرتبط اشکالی ندارد، اما اگر این نوع لینکها بخش عمده پروفایل لینک شما را تشکیل دهند، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد.
تکنیک های سئو کلاه سفید در مقابل کلاه سیاه
یکی از اولین چیزهایی که در مورد سئو متوجه خواهید شد، تفاوت بین تکنیکهای کلاه سفید و کلاه سیاه است. در گذشته، سئو کلاه سیاه بسیار رایج بود و تاکتیکهای ساخت لینک مخفی بسیار محبوب بودند. این تاکتیکها شامل روشهای غیراخلاقی و فریبندهای مانند پر کردن محتوا با کلمات کلیدی، خرید لینکهای ورودی و استفاده از محتوای اسپم بود.
اما امروزه موتورهای جستجو بسیار باهوشتر شدهاند و این نوع تاکتیکهای کلاه سیاه میتوانند باعث جریمه شدن سایت شما شوند. به همین دلیل، توصیه میشود از سئو کلاه سفید استفاده کنید که به روشهای اخلاقی و مطابق با دستورالعملهای موتورهای جستجو اشاره دارد. سئو کلاه سفید بر ارائه محتوای باکیفیت، بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو و کسب لینکهای ورودی طبیعی از طریق ایجاد محتوای ارزشمند تمرکز دارد. این روشها ممکن است کمی زمانبر باشند اما در درازمدت نتایج پایدار و قابلاعتمادی ارائه میدهند.
حسابرسی بک لینک
گاهی اوقات، بکلینکهای اسپم، غیرمرتبط و کمکیفیت ممکن است به دامنه شما راه پیدا کنند و تأثیر منفی بر رتبهبندی شما داشته باشند. با این حال، بررسی بکلینک به شما امکان نظارت، فیلتر و مدیریت بکلینکها را میدهد تا رتبهبندی جستجوی شما بهبود یابد.
تکنیک آسمان خراش
اگر تازه وارد سئو و بازاریابی محتوا هستید، میتوانید از تکنیک آسمان خراش استفاده کنید. این روش شامل سه مرحله اصلی است: 1. پیدا کردن محتوایی که به خوبی به آن لینک داده شده است. برای این کار میتوانید از ابزارهایی مانند Ahrefs یا Moz استفاده کنید تا ببینید چه محتواهایی در حوزه شما بیشترین لینک را دریافت کردهاند.
2. ایجاد محتوایی که بهتر از محتوای موجود باشد. این میتواند شامل افزودن اطلاعات بیشتر، بهروزرسانی محتوا، بهبود طراحی یا ارائه محتوایی با کیفیت بالاتر باشد
3. ترویج محتوای خود به وبلاگنویسان و روزنامهنگاران. میتوانید از ابزارهایی مانند BuzzStream یا MailShake استفاده کنید تا به مخاطبان مورد نظر خود برسید و محتوای خود را به آنها معرفی کنید.
- قصد جستجو
قصد جستجو یکی از عوامل کلیدی در بهینهسازی موتورهای جستجو است. قصد جستجو دلیل اصلی انجام یک جستجو است. همانطور که مشخص است، چهار نوع اصلی قصد جستجو وجود دارد: اطلاعاتی، ناوبری، تراکنشی و تجاری.
- جستجوی اطلاعاتی: این رایج ترین نوع است و زمانی اتفاق می افتد که کاربر در جستجوی اطلاعات در مورد یک موضوع خاص است. آنها ممکن است بخواهند دانش خود را در مورد یک موضوع خاص گسترش دهند، پاسخ سوالی را پیدا کنند یا فقط اطلاعات کلی کسب کنند. سوالات جستجوی اطلاعاتی می تواند بسیار گسترده باشد، از “تاریخچه روم باستان چیست؟” تا “چگونه یک لامپ را عوض کنم؟”.
- جستجوی ناوبری: جستجوی ناوبری زمانی اتفاق می افتد که کاربر می داند دقیقاً به دنبال چه چیزی است و می خواهد مستقیماً به یک وب سایت یا صفحه خاص برود. به عنوان مثال، آنها ممکن است نام یک وب سایت را تایپ کنند یا عباراتی مانند “صفحه اصلی فیس بوک” یا “کانال یوتیوب” را جستجو کنند. موتورهای جستجو می توانند به کاربران کمک کنند که مستقیماً به مقصد مورد نظر خود بروند.
- جستجوی تراکنشی: جستجوی تراکنشی با هدف انجام یک اقدام یا تکمیل یک تراکنش خاص انجام می شود. این می تواند شامل خرید آنلاین، رزرو هتل، دانلود یک فایل، ثبت نام در یک سرویس یا هر نوع تعامل دیگر باشد که در آن کاربر به دنبال انجام یک کار است. عبارات جستجو در این مورد ممکن است چیزی شبیه “خرید آخرین آیفون” یا “رزرو بلیط هواپیما به پاریس” باشد.
- جستجوی تجاری: جستجوی تجاری با جستجوی اطلاعاتی ارتباط نزدیکی دارد، اما با هدف تحقیق در مورد خریدهای آینده است. کاربران ممکن است در مورد محصولات، خدمات یا برندها تحقیق کنند، بررسی ها را بخوانند و مقایسه قیمت کنند قبل از اینکه تصمیم به خرید بگیرند. نمونه های جستجوی تجاری می تواند “بهترین دوربین های DSLR در سال 2023” یا “بررسی های خودرو الکتریکی” باشد.
- سیگنالهای کاربر
سیگنالهای کاربر یکی از عوامل مهم در رتبهبندی صفحات وب هستند. ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که چگونه گوگل میداند که یک صفحه برای قصد کاربر مناسب است؟
گوگل به نحوه تعامل افراد با نتایج جستجوی خود دقت میکند. اگر گوگل متوجه شود که جستجوگران نتیجه شما را رد میکنند تا روی نتیجه دیگری کلیک کنند، محتوای شما را برای آن جستجو نامربوط میداند و رتبه شما را پایین میآورد.
اینجا برخی از سیگنال های کلیدی کاربر است که گوگل ممکن است در نظر بگیرد:
- نرخ کلیک (CTR): این سیگنال نشان می دهد که چه درصدی از کاربران روی یک نتیجه جستجو کلیک می کنند. اگر صفحه ای CTR بالایی داشته باشد، نشان می دهد که عنوان و توصیف آن برای کاربران جذاب است و ممکن است نشان دهنده ارتباط آن با کلمه کلیدی جستجو باشد.
- زمان سپری شده در صفحه: مدت زمانی که کاربر در یک صفحه سپری می کند می تواند نشان دهنده کیفیت و ارتباط آن باشد. اگر کاربران بلافاصله صفحه را ترک کنند (پریدن)، گوگل ممکن است نتیجه بگیرد که محتوا پاسخگوی نیازهای کاربران نیست. از سوی دیگر، اگر کاربران زمان زیادی را در یک صفحه سپری کنند، نشان می دهد که محتوا مفید و مرتبط است.
- نرخ پرش: نرخ پرش درصد کاربرانی است که یک صفحه را بدون تعامل با آن ترک می کنند. اگر یک صفحه نرخ پرش بالایی داشته باشد، ممکن است نشان دهنده این باشد که محتوا انتظارات کاربران را برآورده نمی کند یا با قصد جستجو مطابقت ندارد. گوگل ممکن است صفحاتی را که نرخ پرش بالایی دارند، به عنوان صفحاتی که تجربه کاربر ضعیفی را ارائه می دهند، در نظر بگیرد.
- تعامل با صفحه: گوگل ممکن است نحوه تعامل کاربران با یک صفحه را ردیابی کند، از جمله اسکرول کردن، کلیک کردن روی لینک ها، بزرگنمایی تصاویر یا تعامل با فرم ها. صفحاتی که تعامل بالایی دارند، ممکن است نشان دهنده محتوای جذاب و مرتبط باشد.
- بازدید مجدد: اگر کاربران به نتایج جستجو بازگردند و روی همان نتیجه کلیک کنند، این می تواند نشان دهنده این باشد که صفحه پاسخگوی نیازهای آنها نبوده است. گوگل ممکن است این رفتار را ردیابی کند و آن را در رتبه بندی در نظر بگیرد.
چگونه سیگنالهای کاربر را بهینهسازی کنیم
- از مقدمهای جذاب استفاده کنید: به جای توضیحات طولانی، مستقیماً به سراغ موضوع اصلی بروید و به خواننده نشان دهید که میخواهید چه چیزی را به او آموزش دهید.
- از تصاویر و گرافیکها استفاده کنید: تصاویر جذابیت بصری دارند و باعث میشوند کاربران بیشتر جذب محتوا شوند، به ویژه برای محتوای طولانی.
- لینکهای داخلی و خارجی اضافه کنید: با افزودن لینک به منابع دیگر در سایت خود یا سایتهای دیگر، کاربران را تشویق کنید تا بیشتر در مورد موضوع مورد علاقه خود یاد بگیرند.
- سرعت بارگذاری را بهبود بخشید: وبسایتهایی که به کندی بارگذاری میشوند، نرخ پرش بالاتری دارند. بهبود سرعت بارگذاری سایت میتواند نرخ پرش را کاهش دهد.
- خوانایی محتوا را افزایش دهید: از فونتهای بزرگ، گلولهها، لیستهای شمارهگذاریشده و زیرسرصفحهها برای بهبود خوانایی محتوا استفاده کنید.
- محتوا را فعلی و بهروز نگه دارید: بهروزرسانی محتوا باعث میشود که کاربران همیشه محتوای جدید و مرتبط را بخوانند.
نتیجهگیری
امیدوارم از این معرفی سئو لذت برده باشید. در این راهنما، فراتر از یک تعریف ساده از بهینهسازی موتور جستجو پیش رفتیم و در واقع، چند قدم عینی برای شروع به شما ارائه دادیم.
همانطور که میبینید، چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد سئو وجود دارد. اما با توجه به اینکه سئو میتواند ترافیک هدفمند زیادی را به همراه آورد، ارزش وقت و تلاش را دارد.
بنابراین توصیه میکنم با اصول اولیه شروع کنید:
- اطمینان حاصل کنید که موتورهای جستجو میتوانند به طور کامل سایت شما را بررسی کنند.
- سپس شروع به ایجاد محتوای بهینهسازی شده با کلمات کلیدی کنید.
- در نهایت، از ارتباطات برای دریافت بک لینک استفاده کنید.
این سه گام پایه و اساس سئو هستند زمانی که احساس کردید این سه گام را به خوبی یاد گرفتهاید، شروع به بررسی موضوعات پیشرفتهتری مانند سئو یوتیوب و جستجوی صوتی کنید.